Monday, November 25, 2013

TIL BORDS I ARNE BRIMIS ÅND

                                                                                                                              I samarbeid med ICA
Julebord-sesongen er i gang, og for første gang i år kunne vi endelig invitere til middag på nytt kjøkken. Nye Jonathan Adler-tallerkner og bordpynt i stil med det grå og hvite interiøret er på plass, og naturligvis fine råvarer fra nærbutikken ICA. Vi har mange trendy kokebøker i hus, men ettersom jul betyr tradisjon- ble jeg inspirert til å kjøpe mesterkokk Arne Brimis store kokebok i matbutikken. Min nærbutikk ICA har inngått et spennende samarbeid med den folkekjære kokken i forbindelse med deres nye ICA Selection premium sortiment, som består av førsteklasses produkter med særpreg. Brimi har laget en egen serie - ICA Selection Arne Brimi som inneholder pinnekjøtt, juleskinke, gårspølse, reinsdyrpølse, reindyrkaker og sylte, men ettersom jeg gjerne serverer fisk, ble det Brimis fiskeretter på årets første julebord.
MENY Forret/Brimis Gravlaks på toast Hovedrett/ Stekt torsk med kålrotmos Dessert/is med bærsaus av kokte, friske jordbær med et hint av pepper. MasterChef neste?

Brimis Gravlaks på Toast
Engelsviken Troll Salmon gravet Laks i skiver - strictly kosher
Bergbys Sennep
Havsalt
Grovt pepper
Toast
Pynt med urter

Brimis Stekt Torsk
Benfri torskefilet fra ferksvaredisken
saltlake
salt&pepper
mandelpoteter bakt i ovn med havsalt

 Kålrotmos 
1 kålrot
4 gulrøtter
1 dl melk
200g smør 
salt&pepper
Dekk bordet til gode venner - og nyt førjulstiden. Kanskje til og med på tide å sette på
Mariah Careys All I want For Christmas is You!                                                               
Sjekk gjerne også  ICA sin Facebook side og få tips fra Arne Brimi  selv.         inneholder adlink                                                                                                       
stylemag

14 comments :

stellamoniq said...

En kvinne av mange talenter, og jeg stemmer ja for masterchef! Perfekt førjulsmat for oss som ikke vil bruke opp alle de tradisjonelle julesmakene med en gang, tommel opp - jeg er inspirert

Anonymous said...

Hei,

Elsker siste StyleMag som er ute i butikk nå, men jeg skulle så gjerne visst hvor jakken på forsiden er fra???? :) :) Finner ikke dette i bladet, så håper du kan hjelpe meg! For den var bare helt rå!! ;)

Hippie, hippie - milkshake said...

hei Stella! Spørs vel om jeg hadde kommet så langt i masterchef, men gav mersmak å være kokk. Etter at Min kjære spøkte med husmorsskole, har helgen gått med til å bevise og gjøre alt han tror jeg ikke kan:)

Anonymous said...

Dette så deilig ut! Ikke umulig det blir fisk til julebordet her og...

Hippie, hippie - milkshake said...

Hei, og tusen takk for hyggelig melding om STYLEmag. Alltid hyggelig med feedback på magasinet, og denne gangen følte vi virkelig at det var hyggelig med litt friske farger:) jeg skal sjekke med moteansvarlig hvor jakken kommer fra. Klem c

Camilla said...

WOW! Du imponerer stadig:) Så super digg ut. Og ja til Torsk i lange baner;)

Hippie, hippie - milkshake said...

Selv minstemann i hus var imponert!
sitat: Dette er det beste jeg har smakt. Hvordan klarte du å lage dette mamma...
jeg ler:)

Hippie, hippie - milkshake said...

Jakken på coveret er fra Dagmar:)

Marte said...

Er bestikket fra stelton? På forhånd, takk for svar!

Tanja said...

Fint servise, kva merke er det ??
Kjempeinspirerande blogg å fylgja :-)
Ha ein fin dag !!

Hippie, hippie - milkshake said...

Hei Marte! Fra rosendahl:)

Anonymous said...

Hvor har du kjøpt serviset? Fra Jonathan Adler? Det må på ønskelisten til jul :)

Hippie, hippie - milkshake said...

Hei ja:) tallerkner fra Jonathan Adler og butikken Fifty-Six i bygdly Alle:) bestikk fra Rosendahl.

MaritBE said...

Så gøy :-) Det så godt og fristende ut :-)